اكله اسبانى مش تاخد منك وقت
وطعمها رهيب
ازيكن يا قمرات
اليوم عجبتنى اكله حلوه وبسيطه عملتها لزوجى واولادى عجبتهم قلت اجيبها
لحبايبى
انتى ممكن تعمليها وتاكل كاسناكس او ممكن فى العشا هى خفيفه وحلوه
والمقادير تكفى لفردين ولوحبيتى تعملى لعد اكبر ضاعفى الكميه
المكونات
1كوب دقيق
1/2ك ماء دافى
1/2م ص ملح
1/2م ص بيكنج بودر
2م ك زبده
لطريقه
1-يوضع بيكنج بودر و الدقيق فى العجانه ثم يضاف له الزبده ويعجنوا جيدا.
2-يضاف الملح للماء الدافى ويقلب ثم يضاف الى الدقيق والزبده.
3-يضربوا جيدا بالعجانه حتى تكون عجينه متماسكه يفرد على الرخام ويقسم الى
8 كور صغيره ويترك ترتاح العجين 1/2ساعه .
4-ياخذ بعد ذلك كل كوره وتفرد بالنشابه حتى تصبح رقيقه وتكونى مجهزه طاسه
تيفال سخنه وتوضع بها من زيت اوزبده وترك 1/2دقيقه ثم تقلب على الوجه الاخر
لكى يستوى ايضا 1/2دقيقه. وعند خروجها من الطاسه توضع على فوطه وترك لتهدى
قبل حشوها.
الحشو
زى ما تحبى انا بحشيه جبنه موتزريلا وقطع من فراخ البانيه وكاتشاب وزيتون.
تفرد الفطيره الى عملتها فى الطاسه الساخنه يوضع بيها الحشو ثم اثنى عليها
النص الثانى واترك1/2دقيقه على كل جنب فى طاسه ويفضل اكلها وهى ساخنه
وبالهنا وشفا اتمنى انها تعجبكن